Blues bij De Lantaarn - Hellendoorn (9 november)

Gigs, concerten en festivals die inmiddels achter de rug zijn
Plaats reactie
Bluestown
DBF Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 jun 2012 11:46

Blues bij De Lantaarn - Hellendoorn (9 november)

Bericht door Bluestown »

Unieke samenwerking tussen Stichting Bluestown en Stichting Noodverlichting

Grote namen als Walter Trout, Joe Bonamassa en Popa Chubby speelden al eens in de Lantaarn. Deze zaal kent een rijke historie op het gebied van blues en is alom bekend bij bluesliefhebbend Nederland. De traditie wordt voortgezet met een veelbelovende bluesavond op zaterdag 9 november in de Lantaarn aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. In juli vorig jaar werd de toenmalige exploitant van de Lantaarn failliet verklaard. De sluiting betekende een gemis voor de muziekliefhebbers. Stichting Noodverlichting is in dat gat gesprongen en heeft zichzelf als doel gesteld een noodoplossing te zijn. Zolang er zich geen nieuwe uitbater aandient, biedt de stichting, om zo de legendarische naam in stand te houden, maandelijks evenementen aan. Stichting Bluestown, onder leiding van Harry Radstake, heeft als doel om blues in Oost Nederland te promoten. Deze stichting is voortgekomen uit het gelijknamige en inmiddels al op 11 regionale zenders te horen radioprogramma van RTV Raalte Beide stichtingen hebben de handen ineen geslagen om een bluesavond van formaat te organiseren.

Op zaterdagavond 9 november maken the Veldman Brothers als eerste hun opwachting. Een band die onder de bezielende leiding van Bennie en Gerrit Veldman bekend staat om zijn tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Vier getalenteerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de "helden van weleer". The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol; met covers en eigen songs en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid.

The Twelve Bar Blues Band zal als tweede het podium betreden. De band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Ieder optreden opnieuw weten de mannen met onuitputtelijke energie en enthousiasme een ultieme bluessfeer neer te zetten zoals je die alleen in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

De avond begint om 20.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50 en €15,- aan de kassa. De voorverkoop is inmiddels begonnen bij VVV Nijverdal, café de Barbier in Hellendoorn, café de Schoenmaker in Luttenberg en Annie Schulten lederwaren in Raalte.

Verdere info: http://www.lantaarn.nl
Tamaharry

Re: Blues bij De Lantaarn - Hellendoorn (9 november)

Bericht door Tamaharry »

Dit is toch een nieuwe gig?
Plaats reactie

Terug naar “Oude NL bluesgigs, concerten & festivals”